10 Mart 2013 Pazar

Günün Düşündürdükleri 10 Mart 2013




Gözümü açtığımdan beri deneyimlediğim herşey farklı, ancak çok lezzetli bir tad bırakıyor ağzımda. O kadar çok farklı renkler gördüm, farklı tadlar aldım ki “içimde bir kayıt cihazı olsa da bütün bunları yakalayabilsem” diye düşünürken yakaladım kendimi. Sonra hatırladım; yazdığım herşey tetiklediği duygu ile yakalanıyor zaten.
Bu yazı nasıl akacak hiç bilmiyorum. Aklımda yalnız iki tema var. Bittiğinde neler yazıya dökülmüş olacak, temalar azalacak mı, çoğalacak mı hiç bir fikrim yok.
Sabah LeaderImpact dostlarımın WhatsApp mesajları ile uyandım. Birbirimize destek olduğumuz için, yargılamadan paylaşılanı duyduğumuz için, el vermek gerektiğinde gösterilen özveri için herbirine ayrı ayrı teşekkür ettim içimden.  İnandıkları için emek harcayan insanlar, sizi çok seviyorum. Ve Souzan bu eğitime inandığın, hayatımıza girmesine vesile olduğun, yaşatmak için yorulmadan gayret gösterdiğin için sana ayrıca teşekkür ediyorum.  Bu mesajlar beni birkaç gün geriye götürdü. Salı akşamı LeaderImpact eğitimini almış iki grubun tanışma akşamıydı. Yorgun, hem de çok yorgun gidip, enerjim artmış ayrıldığım bir yemekti. Eğitimden beri gerçekleştirdiğimiz hayallerimizi, bundan sonrası için hayallerimizi konuştuk. O masanın etrafında oturan herkesin cesaretine hayran kaldım. Hepsi şablonların biraz veya çok dışında adımlardan söz etti. Kendimi güvende hisettim.

***********
Cesaretine hayran olduğum insanlarla kendimi çevrelemişim.    Yaptığı işe inanan, yüreklerini bu işlere adayan insanlar. Kulağa çok romantik geliyor, ancak onlar bu cesaretlerini profesyonelce yönetiyorlar. İnandıkları projeleri gerçekleştirmek için disiplinin, profesyonelliğin ne kadar çok gerektiğinin fazlasıyla farkındalar.Farkı yaratan formülleri.  Formüllerinde başkalarının unuttuğu, varolsalar herkesin verimliliğini ve mutluluğunu arttıracak  başka şeyler de var. Birbirine güvenmek, duyulacağını bilmek, yargılanmadan kabul görmek, baskı  uygulamamak, saygı  gibi.  Onlarla yol yürümek bir onur. Dostlukları paha biçilmez.

**************
Bugün gözüm gazetedeki bir vefat ilanına takıldı. İlanların içeriğinden vefat eden kişinin yaşarken nasıl bir iz bıraktığını anlamak mümkün. Sevilen bir kişinin ardından duygu yüklü ifadeler yansırken, görev olarak verilen ilanlar tanıdık kalıplardan oluşuyor.  Bazen evren nasıl algılandığımızı, nasıl bir etkimiz olduğunu anlatmak için travmatik deneyimler yaşatıyor.  Metin Serezli’nin ölüm haberi facebook’ta dolaşıyor. Hepimizin hayatında ne kadar çok anısı ver. Çocukluğumuzun bir parçası. Güldürürken düşündürenlerden.  Hepimiz çok özleyeceğiz.

1 yorum:

  1. Sevgili Yusra,

    Ne güzel yazmışsın ve içindekilerini anlatmışsın. Her sabah sizin mesajlarınızla güne başlamak çok güzel.

    Yazdığın he kelime de kalbinin büyüklüğünü, dinginliğini ve hayallerinin derinliğini yaşattın bana. O güzel kalbine beni dahil etmen, hayallerini cesaretle paylaşman, etrafındaki herkese çok doğal bir dinginlikle ulaşman pahası biçilmez bir deneyim benim için.

    Baktığın her şeyde güzellik görüyorsun ve o güzelliği daha da büyütüyorsun.
    Yazılarını heyecanla takip ediyorum ve daha sık okumaya can atıyorum.

    İyi ki varsın kocaman yürek YUSRA

    Sevgiler,
    Souzan Bachir

    YanıtlaSil